Namiesto Nováka v prvom útoku Nitry Ručkay, Bartoš: Štrbák bude chýbať

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 14:25 • 2 min
Namiesto Nováka v prvom útoku Nitry Ručkay, Bartoš: Štrbák bude chýbať

NITRA/KOŠICE - Výsledok piateho zápasu finále play off hokejovej extraligy, ktorý je na programe vo štvrtok v Košiciach, výrazne načrtne obrázok o budúcom držiteľovi majstrovského titulu za sezónu 2013/14.

slovakia

left justify in out

Vyrovnaná a dramatická séria medzi HC Košice a HK Nitra sa po dvoch zápasoch pod Zoborom sťahuje do metropoly východného Slovenska. "Oceliari" dokázali uspieť v prvom z dvojice duelov na ihrisku súpera a hoci Nitra vyhrala štvrté stretnutie, čím vyrovnala stav série na 2:2, výhodu domáceho prostredia v kľúčovom piatom súboji budú mať Košičania.

 

"Recept na súpera je jednoduchý - musíme predviesť zodpovedný a sústredený výkon, bez individuálnych chýb, pretože Nitra má šikovných útočníkov, ktorí vedia naše zaváhania potrestať. A samozrejme, budeme musieť streliť nejaké tie góly," stručne načrtol košickú taktiku útočník Peter Bartoš. Východniarom bude po zvyšok série chýbať ich kapitán Martin Štrbák. Skúsený obranca po tvrdom faule od nitrianskeho útočníka Lukáša Nováka nedohral pondelkové štvrté stretnutie. Po nedovolenom zákroku ho museli z ľadu odniesť na nosidlách, v nemocnici mu lekári diagnostikovali dvojnásobnú fraktúru lebečnej kosti. "Niet pochýb o tom, že Maťo nám bude chýbať. Jeho skúsenosti sú neoceniteľné, rovnako tak ako jeho ofenzívne kvality v presilovkách a prehľad pri hre v oslabení. Takýto hráč by chýbal každému mužstvu," dodal center prvého košického útoku.

 

Nitra nastúpi na piaty zápas bez Lukáša Nováka, ktorého za faul na Štrbáka čaká disciplinárny trest a niekoľkozápasový dištanc. V prvom útoku tak popri Jozefovi Stümpelovi a Romanovi Tománkovi bude zaskakovať Henrich Ručkay. Podľa jeho spoluhráča Richarda Lelkeša nebude Nitra v Košiciach iba brániť. "Samozrejme, budeme vychádzať zo zabezpečenej obrany v snahe neinkasovať, ale vieme, že naša sila je v rýchlych brejkoch. Máme dostatok útočnej kvality a hráčov, ktorí vedia v kľúčových momentoch streliť gól," povedal R. Lelkeš.

 

Zverenci českého trénera Antonína Stavjaňu sa určite budú snažiť vyvarovať zbytočných chýb jednotlivcov. "Na to si určite dáme pozor. Veď päť zo šiestich gólov, ktoré Košičania strelili na našom ľade, prišlo po našich zaváhaniach. Bolo by skvelé, keby sa nám podarilo vo štvrtok triumfovať a v šiestom zápase pred našim skvelým publikom by sme mali šancu rozhodnúť o titule," vyjadril želanie pred piatym stretnutím série Richard Lelkeš.

 

Piaty duel finále Tipsport extraligy sa začína v Košiciach vo štvrtok o 17.00 h. Séria sa presunie do Nitry v sobotu, úvodné buly šiesteho zápasu sa vhodí v sobotu 19. apríla až o 17.30 h. Dôvodom polhodinového posunu začiatku je druhé prípravné stretnutie slovenskej reprezentácie v rámci Euro Hockey Challenge vo francúzskom Grenobli proti domácim, ktoré je na programe v ten istý deň o 15.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies