Namiesto lístkov vytiahli migranti päste. Po vysadení hádzali na vlak kamene

NETKY.SK • 19 December 2017, 20:00 • 2 min
Namiesto lístkov vytiahli migranti päste. Po vysadení hádzali na vlak kamene

Vlaková obsluha na trati v spolkovej krajine Hesensko sa stala terčom agresívneho útoku troch mladých migrantov. Rozvášnení mladíci nakoniec napadli aj strojvodcu a po vysadení hádzali do vlaku kamene.

slovakia

left justify in out

Na železničnej trati v Hesensku boli cestujúci nedávno svedkami nepríjemného incidentu, píše server Parlamentnilisty.cz. Keď sprievodkyňa pristúpila ku kontrole lístkov, napadli ju traja asi dvadsaťroční mladíci, korí nastúpili na stanici Wabern a smerovali na Kassel.

 

Nemali platné lístky, a tak sprievodkyňu napadli a zrazili ju na zem. Keď sa kolegyni zastal strojvodca, napadli aj jeho. Po niekoľkých minútach sa posádke podarilo troch rozzúrených mladíkov vysadiť pri Altebrustare. Tým to však neskončilo, lebo migranti začali na vlak a cestujúcich hádzať kamene. Polícia uviedla, že útočníci spôsobili škodu vo výške tisíc eur a že po nich intenzívne pátrajú. 

 

Podľa informácií lokálneho serveru Hessische/Niedersächsische Allgemeine sa ich zatiaľ nepodarilo chytiť. Niet divu, do Hessenska prišlo podľa oficiálnych údajov od začiatku migračnej krízy asi 75-tisíc prevažne moslimských utečencov a väčšina z nich už opustila azylové centrá.

 

Na porovnanie, za prvých päť mesiacov opustilo Hesensko asi 1750 osôb, čo je len o málo viac, ako ich odišlo za celý uplynulý rok. Kým odišli, zanechali však v krajine zlý dojem. V prvom roku migračnej krízy vzrástol počet skupinových znásilnení v Hesensku o 240 percent a väčšinu páchateľov tvorili moslimskí migranti. V najväčšej miere sa na prípadoch znásilnenia podieľali mladí muži z Afganistanu, Pakistanu, Sýre, Alžírska a Eritrey.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies