Námestník gréckoho ministra dopravy podal demisiu ešte v prvý deň úradu

NETKY.SK • 24 September 2015, 13:05 • 2 min
Námestník gréckoho ministra dopravy podal demisiu ešte v prvý deň úradu

ATÉNY - Menej než deň po zložení prísahy zažila nová grécka vláda prvý neúspech. Svojej funkcie sa totiž ešte v stredu vzdal námestník ministra dopravy a infraštruktúry Dimitris Kammenos, člen pravicovopopulistickej strany Nezávislí Gréci (ANEL). Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kammenos zo svojho postu odstúpil kvôli rozruchu, ktorý spôsobil údajne rasistickými a antisemitskými statusmi zverejnenými v rokoch 2014 a 2015 na sociálnej sieti Twitter.

 

Štyridsaťdeväťročný politik uviedol, že príspevky, ktoré boli neskôr zmazané, nepísal vždy sám, ale v spolupráci s viacerými členmi svojho tímu, pričom jeho účet údajne viac ráz napadli hackeri. Dodal tiež, že jeho účet na sociálnej sieti aktuálne preveruje polícia, pričom podnet na to jej dal sám.

 

Predseda Nezávislých Grékov Panos Kammenos vyhlásil, že demisia jeho menovca, s ktorým však nie je rodinne spätý, má prispieť k odľahčeniu tejto témy, kým sa neobjasní pravda.

 

Samotný Dimitris Kammenos uviedol, že je proti akýmkoľvek príspevkom, ktoré urazili jeho spoluobčanov, a ospravedlnil sa všetkým, ktorých sa statusy dotkli, pričom dodal, že "kategoricky odmieta" rasizmus, homofóbiu a antisemitizmus.

 

Ľavicová Syriza, ktorá v nedeľných voľbách dosiahla zisk 35,5 percenta odovzdaných hlasov, vytvorila spoločne s Nezávislými Grékmi novú koaličnú vládu. Šéf Nezávislých Grékov Panos Kammenos získal v novom vládnom kabinete funkciu ministra obrany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies