Námestníci ministrov financií eurozóny budú hovoriť o Grécku

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 17:26 • 2 min
Námestníci ministrov financií eurozóny budú hovoriť o Grécku

BRUSEL - Európska komisia (EK) v pondelok vyhlásila, že zástupcovia ministrov financií eurozóny by mali tento týždeň rokovať o tom, či plán gréckych reforiem, o ktorom v súčasnosti diskutujú Atény s Bruselom, spĺňa kritéria umožňujúce krajine dostať novú finančnú pôžičku.

slovakia

left justify in out

Námestníci ministrov tvoria skupinu the Euro Working Group, ktorá chystá stretnutia a predpripravuje rozhodnutia pre skupinu ministrov financií eurozóny, známu ako Euroskupina.

 

"Skupina (The Euro Working Group) bude diskutovať o otázkach (Grécka) na nasledujúcom stretnutí, čo jej umožní prehodnotiť situáciu a pokračovať v riešení najlepším možným spôsobom," uviedol hovorca EK Margaritis Schinas na pravidelnom tlačovom brífingu. "K zvolaniu konferencie môže dôjsť ešte pred veľkonočnými sviatkami," doplnil. 

 

Grécka vláda v nedeľu vyjadrila optimizmus po rokovaniach s veriteľmi z EÚ a z Medzinárodného menového fondu (MMF). Rokovania pokračovali cez víkend, keďže Grécko sa pokúša dohodnúť na reformách, aby dostalo ďalšiu pomoc. Minulý týždeň sa objavili informácie, že Grécku sa peniaze minú do 20. apríla. Vo februári sa krajina dohodla s veriteľmi na štvormesačnom predĺžení záchranného programu, peniaze sú však zmrazené, kým sa nerozhodne o reformách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies