Námestie J. C. Hronského chcú obnoviť z eurofondov

NETKY.SK • 7 September 2013, 15:20 • 2 min
Námestie J. C. Hronského chcú obnoviť z eurofondov

PRIEVIDZA - Mesto v súčasnosti pripravuje projektovú dokumentáciu.

slovakia

left justify in out

Prievidza plánuje obnoviť Námestie J. C. Hronského z eurofondov. Výšku investície odhaduje na asi jeden milión eur, z toho 50 000 eur by malo ísť z mestskej kasy. Kedy by sa však s rekonštrukciou mohlo začať, nie je ešte známe. „V súčasnosti pripravujeme projektovú dokumentáciu,“ informoval vedúci kancelárie primátorky Alojz Vlčko s tým, že čakajú na konkrétnu výzvu v rámci europrojektov, na ktorú by reagovali.

Cieľom revitalizácie námestia je zmodernizovať a zatraktívniť centrálnu zónu sídliska Píly. Tá by mala slúžiť obyvateľom a návštevníkom mesta na stretávania sa, ale taktiež aj na organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí. Súčasťou navrhovaných plôch budú vodozádržné opatrenia, ktoré majú zachytávať prívalové dažde. „Revitalizáciou sa zjednotí a skultivuje priestor Námestia J. C. Hronského, kde vzniknú nové zelené plochy a spevnené plochy s prvkami drobnej architektúry, ako sú lavičky, odpadkové koše,  fontánka, svietidlá verejného osvetlenia pričom najväčšou dominantou budú nové hracie plochy pre deti,“ uzavrel Vlčko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies