Naložený poľský kamión prešiel bez vodiča 500 metrov!

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 16:23 • 2 min
Naložený poľský kamión prešiel bez vodiča 500 metrov!

PRAHA - Anjeli strážni boli v plnej akcii dnes pri Českom Těšíne, keď sa tam poľský kamión s nákladom 10 ton lepidla a granulátov, vozidlo s celkovou hmotnosťou 38 ton, spustilo zo svahu krátko po tom, čo kabínu opustil vodič.

slovakia

left justify in out

Kamión napokon po asi 500 metroch zišiel z komunikácie a prevrátil sa, informuje internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na moravskosliezskych hasičov.

Ako uviedol ich hovorca Petr Kůdela, šofér vnímal problémy s brzdami, preto zastavil a vystúpil. Kamión sa však podľa jeho slov napriek zaradenej spiatočke a ručnej brzde pustil do pohybu. Vozidlo bez šoféra na spomínanom úseku nikoho nezrazilo a nedostalo sa ani do protismeru.

V mieste havárie zasahovali špecialisti, pretože z havarovaného kamióna unikli lepidlá a tak sa prijali maximálne opatrenia, aby sa predišlo nebezpečnému znečisteniu spodných vôd, ako aj asi 200 metrov vzdialenej priehrady Hrabina.

Na mieste boli aj niekoľko hodín po kurióznej nehode policajti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona