Nálož objavenú vo Viedni už zneškodnili

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 16:36 • 2 min
Nálož objavenú vo Viedni už zneškodnili

VIEDEŇ - Po domácky vyrobenú nálož, ktorá vyvolala v piatok večer alarm všetkých príslušných zložiek vo Viedni, vynútila si evakuáciu obytného domu a uzavretie okolia nálezu, ukryl v pivničných priestoroch 34-ročný muž, ktorý sa priznal po štvrtkovom zadržaní k dvojnásobnej januárovej vražde zo štvrte Ottakring.

slovakia

left justify in out

Nebezpečný nález, ktorý ešte v piatok večer odviezli pyrotechnici z centra rakúskej metropoly, medzičasom zneškodnili.
      

Informácie priniesla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.
      

Obeťami januárového zločinu boli 45-ročný, dovtedy bezúhonný hornorakúsky občan, komunálny politik s bosnianskymi koreňmi a istý 57-ročný Nemec, ktorý čelil vyšetrovaniu pre podozrenie z trestného činu krátenia daní.
      

Rakúska polícia zadržala vo štvrtok pre podozrenie z účasti na čine Srba Dejana V.(29) a rakúskych súrodencov chorvátskeho pôvodu, Renatu (42) a Kristijana 34) H. Práve poslednemenovaný sa pri výsluchu priznal k zodpovednosti za predmetné činy a následne prezradil aj miesto úkrytu nálože.
      

Ako ďalej vypovedal, pôvodne chcel nálož použiť pri atentáte na dvojicu, napokon však prvého z dvojice zastrelil a druhému spôsobil smrteľné zranenia odpálením ručného granátu. Prečo sa rozhodol pre túto alternatívu, to vyšetrovatelia zatiaľ neprezradili.
      

Za činom mohli byť, ako sa už dlhší čas špekuluje, peňažné spory súvisiace s ilegálnymi obchodnými transakciami s dieselovou naftou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies