Nálož na ceste usmrtila na severe Egypta dvoch policajtov, 24 ľudí sa zranilo

NETKY.SK • 24 August 2015, 14:21 • 2 min
Nálož na ceste usmrtila na severe Egypta dvoch policajtov, 24 ľudí sa zranilo

KÁHIRA - Dvaja policajti dnes zahynuli a ďalších 24 ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu nálože umiestnenej pri ceste v guvernoráte Buhajra na severe Egypta.

slovakia

left justify in out

Šéf miestnej polície uviedol, že explózia v skorých ranných hodinách zasiahla autobus prevážajúci brancov. Počet obetí na životoch potvrdil aj námestník egyptského ministra zdravotníctva Aláuddín Usmán.

 

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne neprihlásila ani jedna militantná organizácia.

 

Počet útokov na príslušníkov egyptskej polície a armády sa prudko zvýšil po zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího v roku 2013. S extrémistickými skupinami odvtedy bojuje vláda najmä na nepokojnom severe Sinajského polostrova.

 

K útokom však dochádza aj v iných častiach krajiny. Minulotýždňový výbuch nálože umiestnenej v aute pri budove orgánu štátnej bezpečnosti v Káhire zranil najmenej 29 osôb. K zodpovednosti zaň sa následne prihlásili podporovatelia egyptskej odnože teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona