Naliehavú pomoc potrebuje v záplavách už osem miliónov Pakistancov

NETKY.SK • 19 August 2010, 12:24 • 2 min
Naliehavú pomoc potrebuje v záplavách už osem miliónov Pakistancov

Naliehavú pomoc potrebuje v záplavách už osem miliónov Pakistancov

slovakia

left justify in out

Počet obetí katastrofálnych pakistanských záplav, ktoré potrebujú naliehavú humanitárnu pomoc, stúpol zo šesť miliónov na osem miliónov. Oznámila to dnes Organizácia Spojených národov.
      Situácia sa od začatia humanitárnej krízy zhoršuje.
      "Odhady OSN sa zvýšili - teraz potrebuje naliehavú humanitárnu pomoc osem miliónov ľudí," vyhlásil pre tlačovú agentúru Reuters hovorca OSN pre humanitárne operácie Maurizio Giuliano.
      Najhoršie povodne v histórii Pakistanu postihli celkovo 20 miliónov obyvateľov krajiny a približne jednu pätinu pakistanského územia. Záplavy trvajú už takmer tri týždne a vyžiadali si 1600 ľudských životov.
      V dôsledku záplav v južnom a strednom Pakistane stratili domovy vyše štyri milióny ľudí. Informoval o tom dnes Giuliano, čím zdvojnásobil pôvodný odhad OSN.
      Nemocnice a núdzové tábory sú už preplnené. Medzi utečencami sa začínajú šíriť infekčné ochorenia a rastie rozhorčenie nad údajným pomalým postupom pakistanskej vlády pri riešení súčasnej krízy.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona