Našli 20 ton marihuany a podzemný tunel medzi Kaliforniou a Mexikom

NETKY.SK • 4 November 2010, 12:32 • 2 min
Našli 20 ton marihuany a podzemný tunel medzi Kaliforniou a Mexikom

Našli 20 ton marihuany a podzemný tunel medzi Kaliforniou a Mexikom

slovakia

left justify in out

Americká pohraničná polícia v San Diegu skonfiškovala vyše 20 ton marihuany, ktorú do USA pašovali cez podzemný tunel spájajúci dve skladiská - na kalifornskej a mexickej strane hranice. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.
      Množstvo marihuany bolo doteraz jedným z najväčších kontrabandov tejto drogy, skonfiškovaným v Spojených štátoch. Mexická polícia v skladisku na svojej strane hranice zhabala viac ako štyri tony marihuany.
      Na uliciach San Diega by marihuana mala hodnotu viac ako 20 miliónov dolárov (vyše 14 miliónov eur). Policajná operácia trvala 12 hodín a začala sa v utorok v noci, keď agenti sledovali kamión, odchádzajúci zo skladiska.
      Americká diaľničná polícia potom po informácii kolegov kamión zastavila pri Temecule v Kalifornii a našlo sa 10 ton marihuany. Zatkli šoféra, ktorý bol Američanom a jeho mexickú manželku.
      Po prehliadke skladiska polícia objavila ďalších 10 až 15 ton marihuany. Zároveň agenti našli vchod do tunela, ktorý mal dĺžku šiestich futbalových ihrísk a končil v skladisku v Mexiku.
      Tunel mal osvetlenie, ventiláciu a koľajnice, po ktorých sa do Kalifornie posielali dodávky drog. Tajná chodba nebola dosť vysoká, aby sa v nej dalo stáť postojačky a predpokladá, že fungovala len krátko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona