Nález mŕtvoly v štádiu rozkladu: Mala obeť súvislosť s prepusteným vrahom Štefanom?!

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 14:51 • 2 min
Nález mŕtvoly v štádiu rozkladu: Mala obeť súvislosť s prepusteným vrahom Štefanom?!

BRATISLAVA - Polícia v súvislosti s nálezom mŕtveho ženského tela v značnom štádiu rozkladu v nedeľu 20. apríla vedie už trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia a po totožnosti zabitej intenzívne pátra.

slovakia

left justify in out

"V tejto súvislosti vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV vedie trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia, vo vyšetrovaní sa naďalej pokračuje. Z predbežnej správy so súdnej pitvy sa príčina smrti nezistila. Čo sa týka identifikácie, v súčasnosti prebieha stotožňovanie s nezvestnými osobami, po totožnosti  pátrame. Policajti na prípade veľmi intenzívne pracujú. Vzhľadom na prvotné štádium konania charakter jednotlivých úkonov konkretizovať nebudeme," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová.
     

Podľa informácií denníka Nový Čas je však jednou z vyšetrovacích verzií, že ide o telo Ivety Částovej - zamestnankyne Štefana Szabóa., ktorého v októbri minulého roku odsúdil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku na doživotný trest odňatia slobody a ktorého v stredu 23. apríla prepustil senát Najvyššieho súdu SR (NS SR) pre procesné pochybenia na slobodu.
     

Štefan Szaó sedel za mrežami od leta 2012. Polícia ho zatkla iba niekoľko hodín po tragickej smrti Tibora Kovácsa, ktorého mal podľa obžaloby zastreliť. O dva týždne úrady objavili na chate Štefana Szabóa telo Andreja Wolfa. Aj jeho mal podľa vyšetrovateľa zastreliť Štefan Szabó. Iba niekoľko týždňov pred zatknutím Szabóa zmizla jeho účtovníčka.

      

Polícia vtedy našla jej krv v aute obžalovaného a v súčasnosti podľa Nového Času polícia pracuje s verziou, že nájdené telo mŕtvej ženy v Bratislave z minulého týždňa patrí nezvestnej Ivete. "Sú indície, že by malo ísť o nezvestnú Ivetu Částovú, ktorá bola účtovníčkou obžalovaného. Požičala mu veľkú sumu peňazí, v čom bol problém," povedal zdroj Nového Času s tým, že oficiálne výsledky pitvy a porovnanie DNA ešte nie sú hotové.
     

Na doživotný trest odňatia slobody odsúdil ŠTS v polovici októbra 2013 Štefana Szabóa za dvojnásobnú úkladnú vraždu jeho veriteľov. Verdikt nebol právoplatný, keďže obžalovaný sa voči nemu po vynesení okamžite dovolal. V kauze sa minulý rok pojednávalo dovedna deväť dní.
     

Proces so Štefanom Szabóom sa začal 26. augusta 2013. Súd vypočul dovedna desať svedkov a 16 znalcov. Okrem obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy je Štefan Szabó obžalovaný aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania. Podľa prvého bodu obžaloby mal v roku 2012 v obci Holiare nelegálne držanou zbraňou, s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa, vystreliť na Tibora Kovácsa a zabiť ho.
     

Podľa druhého bodu obžaloby v roku 2007 s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa mal vylákať Andreja Wolfa pod zámienkou vrátenia dlžnej sumy 2,6 milióna slovenských korún do obce Lesné Kračany a usmrtiť ho dvoma výstrelmi do hlavy.
     

Keďže NS SR rozsudok ŠTS zrušil, pezinský súd sa bude kauzou nanovo zaoberať 13. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies