Nálety vo východnom Afganistane zničili rozhlasovú stanicu Islamského štátu

NETKY.SK • 2 Február 2016, 09:01 • 2 min
Nálety vo východnom Afganistane zničili rozhlasovú stanicu Islamského štátu

KÁBUL - Nálety v odľahlom východoafganskom regióne zničili rozhlasovú stanicu, ktorú prevádzkovala extrémistická organizácia Islamský štát (IS). Informovali o tom dnes americkí a afganskí predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný predstaviteľ americkej armády uviedol, že nálet zničil rozhlasovú stanicu Hlas kalifátu prevádzkovanú Islamským štátom, ktorá sa nachádza neďaleko hraníc s Pakistanom.


Plukovník americkej armády Mike Lawhorn, hovorca misie USA-NATO v Afganistane, v oficiálnom vyhlásení oznámil, že v pondelok neskoro večer "boli podniknuté dva protiteroristické nálety v okrese Ačín" v provincii Nangarhár.
Plukovník ďalšie podrobnosti neposkytol, pripomenula agentúra AP.


Organizácia Islamský štát sa objavila v Afganistane minulý rok. Rozhlasová stanica Hlas kalifátu vysielala ilegálne po celom Nangarháre a snažila sa tak podporiť verbovanie nových bojovníkov do radov IS.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona