Nálety v Kabane zabili stovky bojovníkov Islamského štátu

NETKY.SK • 16 Október 2014, 16:16 • 2 min
Nálety v Kabane zabili stovky bojovníkov Islamského štátu

WASHINGTON - Pri Američanmi vedených náletoch v sýrskom pohraničnom meste Kobane (Ajn al-Arab) prišlo o život "niekoľko stoviek" členov Islamského štátu.

slovakia

left justify in out

V stredu to potvrdil Pentagon, ktorý zároveň varoval, že miestni Kurdi ešte svoj boj nevyhrali. Miestny vodca kurdských milícií však vo štvrtkovom rozhovore pre britskú stanicu BBC vyhlásil, že IŠ "takmer vyhnali" z väčšiny obsadených častí Kobane.

 

Spojenými štátmi vedená medzinárodná koalícia uskutočnila v meste za posledných 48 hodín asi 40 náletov. Ide o najvyššie číslo od 22. septembra, keď USA spustili leteckú operáciu na severe Sýrie. Hovorca Pentagonu admirál John Kirby však vyhlásil, že razantnejšie nálety v Kobane komplikuje nepriaznivé počasie v Iraku. 

 

Obliehané prevažne kurdské mesto na hranici s Tureckom sa stalo hlavným terčom náletov medzinárodnej koalície, ktorá chce zastaviť postup islamistických militantov v oblasti. Tí v súčasnosti stále kontrolujú rozsiahle územia v Sýrii aj Iraku. Organizácia spojených národov pred časom varovala, že v prípade dobytia Kobane islamistami hrozí tamojším Kurdom "genocída". Podľa Pentagonu tam zostalo už len niekoľko stoviek civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies