Nálety pri Damasku neprežilo najmenej 23 civilistov

NETKY.SK • 5 Február 2018, 19:05 • 2 min
Nálety pri Damasku neprežilo najmenej 23 civilistov

DAMASK - Najmenej 23 civilistov prišlo o život po tom, ako sýrska vláda spustila v pondelok letecké útoky v povstalcami ovládanej oblasti Východná Ghúta na okraji sýrskej metropoly Damask, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii uviedlo, že pri sérii náletov bolo vo Východnej Ghúte, ktorá je jedinou oblasťou pod kontrolu povstalcov v okolí metropoly Damask, zasiahnutých najmenej päť častí. SOHR ďalej s odvolaním sa na svoje zdroje z Východnej Ghúty dodalo, že 70 ďalších osôb utrpelo zranenia. Na mieste prebieha záchranná operácia a počet obetí sa môže ešte zvýšiť.

 

Medzi obeťami je aj člen tímu organizácie vystupujúcej ako tzv. Biele prilby - mimovládnej organizácie, ktorá je známa svojimi zásahmi na pomoc civilistom v oblastiach ovládaných povstalcami. Medzinárodné spoločenstvo má čoraz väčšie obavy o osud Východnej Ghúty, kde je podľa OSN akútny nedostatok potravín a liekov, čo prispieva k najhoršej podvýžive počas celého trvania sýrskej občianskej vojny.

 

V tejto enkláve žije takmer 400.000 ľudí a nachádza sa v "zóne deeskalácie", dohodnutej Ruskom pre územia ovládané opozičnými povstalcami, ale boje tam stále pretrvávajú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies