Nálety na sýrské Aleppo a ostreľovanie v Dará zabili najmenej 14 ľudí

NETKY.SK • 11 Október 2016, 16:26 • 2 min
Nálety na sýrské Aleppo a ostreľovanie v Dará zabili najmenej 14 ľudí

DAMASK - Nálety na povstalcami ovládané časti obkľúčeného severosýrskeho mesta Aleppo usmrtili dnes najmenej osem ľudí, pričom ostreľovanie vládnych štvrtí v juhosýrskom meste Dará zasiahlo školu, kde zomrelo najmenej šesť osôb vrátane detí. Informovali o tom aktivisti sýrskej opozície a štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Televízna stanica Aleppo Today TV prevádzkovaná aktivistami a tlačová agentúra Kásíjún uviedli, že pri dnešnom útoku na štvrť Bustán al-Kasr vo východnom Aleppe boli použité špeciálne bomby na ničenie bunkrov.

 

Ostatné skupiny aktivistov a člen miestnej aleppskej radnice oznámili, že počet obetí bude zrejme ešte stúpať, pretože bomby boli zhadzované aj na mnoho ďalších štvrtí pod kontrolou povstalcov. Záchranári stále hľadajú ľudí v troskách, citovala tlačová agentúra AP predstaviteľa mestskej radnice.

 

Časť Aleppa ovládaná opozíciou zažíva intenzívne letecké útoky sýrskych a ruských síl už od minulého mesiaca, keď stroskotalo prímerie, ktoré trvalo sotva týždeň. Sýrske vládne sily vyvíjajú tlak na štvrte kontrolované povstalcami aj pozemnou ofenzívou.

 

V juhosýrskom meste Dará, kde sa celý konflikt v marci 2011 začal, po potlačení pokojných protestov, povstalci vypálili rakety na časti ovládané režimom. Jedna raketa zasiahla základnú školu a zabila tam šesť ľudí, medzi nimi päť detí, a zranila tiež 18 ďalších osôb. Niektorí zo zranených sú vo vážnom stave, oznámila štátna tlačová agentúra SANA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona