Nálety izraelskej armády si vyžiadali životy deviatich Palestínčanov

NETKY.SK • 10 August 2014, 10:40 • 2 min
Nálety izraelskej armády si vyžiadali životy deviatich Palestínčanov

GAZA/JERUZALEM - Deväť Palestínčanov zahynulo pri viac ako 30 náletoch, ktoré v sobotu podnikla v pásme Gazy izraelská armáda.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.
      

Izraelské sily tak odpovedali na najnovšie raketové útoky palestínskych militantov, ktoré sa obnovili v piatok ešte pred vypršaním trojdňového prímeria. V piatok zahynulo pri podobných náletoch izraelskej armády päť Palestínčanov, medzi nimi aj desaťročný chlapec.
      

Zdravotníci v Gaze informovali, že dvaja Palestínčania zahynuli v sobotu po tom, čo ich motocykel zasiahla bomba. Telá ďalších troch ľudí sa našli v troskách troch zbombardovaných mešít.
      

Ďalší dvaja Palestínčania zomreli v meste Rafa po tom, čo ich auto zasiahla bomba vypálená izraelskými silami. Okrem toho 13-ročné dievča a jeden muž zahynuli počas leteckého útoku za bližšie nešpecifikovaných okolností.
      

Podľa vyhlásenia izraelskej armády boli štyria Palestínčania, ktorí boli cieľmi útokov, členmi Hamasu.
      

Militanti z Gazy medzitým vypálili 30 rakiet na južný Izrael, čo spustilo sirény, ale útoky sa zaobišli bez obetí či materiálnych škôd. Od vypršania 72-hodinového prímeria v piatok vypustili militanti na Izrael celkovo viac než 100 rakiet. Izraelská armáda informovala, že pri piatkovom mínometnom útoku utrpeli zranenia dvaja Izraelčania.
      

Vlna násilností je prekážkou pre rokovania o novom prímerí medzi Izraelom a Palestínčanmi v Egypte, ktoré v piatok uviazli na mŕtvom bode, keď z Káhiry odcestovali izraelskí vyjednávači s argumentom, že nebudú rokovať pod tlakom obnovených raketových útokov z Gazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies