Nálety arabskej koalície zasiahli viaceré letiská v Jemene

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 16:36 • 2 min
Nálety arabskej koalície zasiahli viaceré letiská v Jemene

SANÁ - Silné nálety zasiahli dnes viacero letísk v Jemene, kde vojenská koalícia na čele so Saudskou Arábiou pokračuje v leteckých útokoch na šiitských povstalcov a ich spojencov, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V juhojemenskom meste Aden zasiahlo miestne letisko viac ako 150 náletov. Nad letiskom získali plnú kontrolu jemenské milície verné súčasnému prezidentovi Abdovi Rabbuhovi Mansúrovi.
     

Šiitskí povstalci - húsíovia - sú spojenci bezpečnostného personálu verného zosadenému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi.
     

Dnešné nálety boli zamerané aj na hlavné mesto Saná. Ďalšie letecké útoky zasiahli húsíjskú baštu Sáda a východnú provinciu Márib.
     

Podľa niektorých správ dorazilo v nedeľu do oblasti Adenu 40-50 výsadkárov koalície arabských krajín, aby sa v okolí letiska po boku miestnych síl zapojili do bojov proti šiitským povstalcom. 
     

Saudská Arábia, ktorá je na čele koalície, neskôr poprela, že išlo o začiatok pozemnej operácie. Vzápätí sa objavila správa, že nešlo o arabské, ale jemenské jednotky. Hovorca koaličných jednotiek totiž odmietol správy, že v Adene začali pôsobiť koaliční výsadkári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona