Nálety a zrútenie vojenského lietadla si v Sýrii vyžiadali mnoho mŕtvych

NETKY.SK • 3 August 2015, 11:03 • 2 min
Nálety a zrútenie vojenského lietadla si v Sýrii vyžiadali mnoho mŕtvych

BEJRÚT - Niekoľko desiatok mŕtvych a zranených si dnes vyžiadali nálety a následné zrútenie vojenského lietadla v obytnej časti mesta Aríhá na severozápade Sýrie.

slovakia

left justify in out

O bližšie nešpecifikovanom počte obetí informovala agentúra AP s odvolaním sa na aktivistov exilového Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) a tzv. miestnych koordinačných výborov sýrskej opozície.

 

Mesto Aríhá v sýrskej provincii Idlib bývalo kedysi baštou sýrskych vládnych síl, v máji sa ho však zmocnili opoziční a islamistickí bojovníci. Podľa zdrojov AP v čase pádu lietadla na mesto útočili vzdušné jednotky režimu prezidenta Bašára Asada.

 

Vojna v Sýrii trvá už vyše štyri roky a podľa najnovšieho odhadu OSN si vyžiadala najmenej 250.000 mŕtvych. Viac ako štyri milióny Sýrčanov zo svojej krajiny utiekli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona