Nálet vládnych síl v Aleppe si vyžiadal deväť obetí

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 18:33 • 2 min
Nálet vládnych síl v Aleppe si vyžiadal deväť obetí

KÁHIRA - Najmenej deväť ľudí dnes zahynulo počas náletu sýrskeho vládneho letectva na školu v obliehanom meste Aleppo v severnej časti Sýrie. Medzi obeťami bolo aj päť detí. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K leteckému útoku došlo v štvrti Ansárí, ktorá je v rukách sýrskych povstalcov, tvrdí Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

 

SOHR informovalo aj o ďalších náletoch vládnych síl na povstalecké časti Aleppa, ale nespresnilo počet obetí.

Sýrska vláda sa k útoku nevyjadrila. Uvedené nálety prišli len deň po tom, ako si odvetné boje medzi vojakmi sýrskeho prezidenta Bašára Asada a povstalcami v Aleppe vyžiadali najmenej 30 obetí.

 

Aleppo je najväčšie sýrske mesto. Pred vypuknutím občianskej vojny v roku 2011 bolo rušnou obchodnou križovatkou. V súčasnosti je rozdelené na dva sektory. Západný sektor je ovládaný vládnymi vojskami, východný je v rukách povstalcov. Tí sa zúfalo snažia zabrániť obkľúčeniu.

 

Občianska vojna v Sýrii si dosiaľ vyžiadala najmenej 215.000 obetí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies