Nálet sýrskeho vládneho letectva na školu: 19 obetí vrátane detí!

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 16:47 • 2 min
Nálet sýrskeho vládneho letectva na školu: 19 obetí vrátane detí!

BEJRÚT - Najmenej 19 mŕtvych si v stredu vyžiadal letecký útok vládnych síl, ktorý zasiahol školu v severosýrskom meste Halab.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami je aj desať detí. Informovala o tom exilová Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv. Podľa ďalších zdrojov prišlo o život až 25 ľudí, väčšinou detí. V škole údajne práve otvárali výstavu detského umenia na tému prebiehajúcej vojny. Na zverejnených videozáberoch vidieť buldozéry odstraňujúce trosky školy a detské kresby povaľujúce sa po zemi.

 

Najväčšie sýrske mesto Halab je už dva roky rozdelené, pričom jeho časti kontrolujú vládne i povstalecké sily. Boje a nálety sú v oblasti bežné a ich cieľmi sú často mešity, trhoviská a školy.

 

Konflikt v Sýrii si už vyžiadal vyše 150 000 mŕtvych vrátane tisícok detí. Milióny ľudí opustili svoje domovy a ušli do zahraničia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies