Nálet pri sýrskej hranici usmrtil štyroch militantov

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 18:40 • 2 min
Nálet pri sýrskej hranici usmrtil štyroch militantov

JERUZALEM - Nálet izraelského letectva v nedeľu usmrtil štyroch militantov, ktorí sa pri hranici so Sýriou na Izraelom okupovaných Golanských výšinách podľa informácií izraelskej armády pokúsili umiestniť výbušniny.

slovakia

left justify in out

Hovorca izraelskej armády v stručnom vyhlásení uviedol, že vzdušné sily "napadli skupinu, aby predišli útoku". Iný armádny zdroj spresnil, že incident sa odohral na úpätí hory Hermon pri hraničnom plote na Golanských výšinách. Militantov sa nepodarilo identifikovať, nie je teda zrejmé, či išlo o Sýrčanov. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu na incident reagoval v nedeľu večer prostredníctvom sociálnej sieti Twitter. "Akýkoľvek pokus o zranenie našich vojakov a civilistov sa stretne s takou odhodlanou odozvou, aká dnes večer prekazila teroristický útok," uviedol Netanjahu.

 

Niekoľko hodín po nedeľnom incidente nálety podľa informácií BBC zasiahli nálety aj muničný sklad prevádzkovaný sýrskou armádou a libanonským militantným hnutím Hizballáh. Televízna stanica al-Džazíra pripísala útok izraelskej armáde, tá však tvrdenie poprela. 

 

Golanské výšiny po vojne v roku 1967 zabral Izrael, ktorý ich v roku 1981 formálne pripojil k svojmu územiu, čo však medzinárodné spoločenstvo dodnes neuznalo. Sily OSN sú nasadené v demilitarizovanom pásme oddeľujúcom Golanské výšiny od Sýrie a dohliadajú na dodržiavanie prímeria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona