Nálet netrafil vojenskú základňu, zabil deväťčlennú rodinu

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 17:05 • 2 min
Nálet netrafil vojenskú základňu, zabil deväťčlennú rodinu

SANÁ - Celá deväťčlenná rodina zomrela v noci z piatka na sobotu pri nálete v dedine neďaleko jemenského hlavného mesta Saná.

slovakia

left justify in out

Päť ľudí utrpelo zranenia a ďalší sú údajne stále zasypaní v troskách domov. Letecký útok uskutočnila koalícia na čele so Saudskou Arábiou, ktorej cieľom je zastaviť postup šiitských povstalcov známych ako Húsíovci. Lietadlá chceli podľa všetkého zasiahnuť vojenskú základňu, no zasiahli neďalekú dedinu Okaš.


Saudská Arábia začala uskutočňovať nálety proti šiitským povstalcom v noci zo stredy na štvrtok minulého týždňa a postupne sa k nej pridali aj ďalšie arabské krajiny. Šiitskí povstalci postupujú aj napriek leteckým útokom a prebojovali sa už až k centru južného prístavu Aden. Mesto bolo poslednou významnou základňou síl lojálnych prezidentovi Abdovi Rabbuovi Mansúrovi Hádímu, ktorý pred povstalcami najprv ušiel z hlavného mesta Saná a minulý týždeň odišiel z Adenu do Saudskej Arábie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies