Nálet na utečenecký tábor v Sýrii si vyžiadal najmenej 20 obetí

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 16:12 • 2 min
Nálet na utečenecký tábor v Sýrii si vyžiadal najmenej 20 obetí

AMMÁN - Najmenej 20 ľudí, prevažne žien a detí, zabili helikoptéry sýrskej armády pri prvom útoku na utečenecký tábor pri južnej hranici krajiny s Jordánskom. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na obyvateľov a opozičných aktivistov.

slovakia

left justify in out

Tí tvrdia, že armáda zhodila na tábor Šadžrá barelové bomby, veľmi ničivé improvizované zbrane, ktorých používanie považuje Západ za vojnový zločin.

 

"Ženy hystericky nariekali, keď videli svoje mŕtve deti ležať na podlahe," povedal Abú Muhammad al-Hurání, farmár z dediny, ktorý podľa vlastných slov pomáhal odstraňovať telá po raňajšom nálete. Najmenej osem ľudí je zranených, viacerí vážne, tvrdia humanitárni pracovníci.

 

Stovky sýrskych rodín utiekli v posledných mesiacoch pred intenzívnymi bojmi medzi povstalcami a armádou v južnej Sýrii. Útočisko našli v meste pri hraniciach s Jordánskom, ktoré však susedná krajina uzatvorila po tom, ako už prijala státisíce utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies