Nálet na Saná si vyžiadal 90 mŕtvych a 300 zranených

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 15:30 • 2 min
Nálet na Saná si vyžiadal 90 mŕtvych a 300 zranených

KÁHIRA - Približne 90 ľudí zahynulo a 300 utrpelo zranenia pri dnešných náletoch koalície vedenej Saudskou Arábiou na raketovú základňu v jemenskej metropole Saná, informovala štátna tlačová agentúra Saba s odvolaním sa na miestneho predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

Ak sa podľa agentúry Reuters informácia potvrdí, pôjde o najväčší počet obetí v rámci jednej operácie počas vyše šesťtýždňového bombardovania pozícií šiitských povstalcov - húsíov.

 

Húsíovia, ktorých podporuje Irán a kontrolujú rozsiahle časti územia Jemenu, v nedeľu súhlasili s návrhom Saudskej Arábie na vyhlásenie päťdňového humanitárneho prímeria. S prímerím súhlasili aj sily podporujúce bývalého jemenského prezidenta Alího Abdalla Sáliha.

 

Prímerie nadobudne platnosť dnes o 23.00 h miestneho času a malo by umožniť dodávku potravín, liekov a zdravotníckeho materiálu do krajiny, ktorá je podľa odborníkov na pokraji humanitárnej katastrofy. Jemenská vláda dnes vydala povolenie vplávať do prístavov 30 lodiam vezúcim humanitárnu pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies