Nálet na ropnú rafinériu v Sýrii usmrtil 30 ľudí

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 12:14 • 2 min
Nálet na ropnú rafinériu v Sýrii usmrtil 30 ľudí

BEJRÚT - Koalícia spojeneckých síl na čele so Spojenými štátmi uskutočnila v nedeľu nálet na ropnú rafinériu v Sýrii, ktorá je v rukách militantov z Islamského štátu (IŠ).

slovakia

left justify in out

Podľa Sýrskej organizácie na monitorovanie ľudských práv (SOHR) nálet usmrtil 30 ľudí. Šéf SOHR-u Rami Abdul Rahman uviedol, že medzi mŕtvymi sú militanti z IŠ, ale aj radoví pracovníci rafinérie, ktorá sa nachádzala severovýchodne od mesta Tell Abjad blízko tureckých hraníc. Hovorca koalície spojeneckých síl dohliadajúcej na boj s IŠ vyhlásil, že opodstatnenosť a vierohodnosť tvrdení o nálete preukáže až dôkladné vyšetrovanie. Hovorca ďalej uviedol, že koaličné sily už vykonali významné opatrenia na zmiernenie počtu obetí aj vedľajších škôd pri útokoch.

 

Militanti z IŠ aktuálne ovládajú rozsiahle územia v Sýrii a Iraku a snažia sa na území vytvoriť "kalifát". Oblasti pod ich správou na severe a východe Sýrie zahŕňajú niekoľko ropných regiónov, ktoré slúžia IŠ na financovanie militantných aktivít.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies