Nálada v nemeckej ekonomike sa v júni prekvapivo zlepšila

NETKY.SK • 24 Jún 2011, 13:06 • 2 min
Nálada v nemeckej ekonomike sa v júni prekvapivo zlepšila

Nálada v nemeckej ekonomike sa v júni prekvapivo zlepšila

slovakia

left justify in out

Nálada v najväčšej európskej ekonomike sa v júni prekvapivo zlepšila. Na neočakávane pozitívny vývoj zareagovalo aj euro, ktoré posilnilo.
      Index nemeckej podnikateľskej dôvery ekonomického inštitútu Ifo sa v júni zvýšil o 0,3 bodu na 114,5 bodu. "Nemecká ekonomika zažíva obdobie mohutného rastu," uviedol šéf Ifo Hans-Werner Sinn. V máji pozorne sledovaný barometer podnikateľskej nálady stagnoval na 114,2 bodu po dvoch miernych poklesoch v predchádzajúcich mesiacoch.
      "Firmy hodnotia svoju aktuálnu ekonomickú situáciu výrazne pozitívnejšie než v máji," uviedol Sinn. "Ich očakávania sa síce opäť mierne zhoršili, zostávajú však optimistické." Čiastkový index očakávaní pokračoval v poklese z predchádzajúcich mesiacov, keď sa v júni znížil na 106,3 z májových 107,4 bodu.
      Euro po zverejnení indexu Ifo voči doláru posilnilo na 1,4239 USD/EUR, stále je však v porovnaní s otvorením obchodovania približne o 0,2 % slabšie. Voči britskej libre vymazalo dnešné straty a jeho kurz vzrástol na 0,8925 GBP/EUR.
Zdroj: TASR/DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies