Nálada v globálnej ekonomike je najlepšia od jesene 2007

NETKY.SK • 14 Február 2018, 11:52 • 2 min
Nálada v globálnej ekonomike je najlepšia od jesene 2007

MNÍCHOV - Nálada vo svetovej ekonomike sa v prvom kvartáli tohto roka výrazne zlepšila. Index globálnej ekonomickej dôvery, ktorý zostavuje mníchovský inštitút Ifo, posilnil na 26 bodov úrovne 17,1 bodu, na ktorej bol vo štvrtom štvrťroku minulého roka.

slovakia

left justify in out

Hodnota indexu sa tak dostala najvyššie od jesene 2007. Experti oslovení v prieskume inštitútu hodnotia terajšiu ekonomickú situáciu podstatne pozitívnejšie ako v predošlom štvrťroku a mimoriadne sa zlepšili aj ich očakávania.

Nálada sa zlepšila vo všetkých regiónoch. Hodnotenie terajšej situácie aj očakávania sa výrazne zlepšili v USA, v Európskej únii a v nových trhových aj v rozvíjajúcich sa ekonomikách v Ázii. V Latinskej Amerike sa významne zlepšilo hodnotenie terajšej ekonomickej situácie, ale mierne sa zhoršili očakávania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies