Nálada v ekonomike eurozóny klesla v októbri na 3-ročné minimum

NETKY.SK • 30 Október 2012, 12:47 • 2 min
Nálada v ekonomike eurozóny klesla v októbri na 3-ročné minimum

Nálada v ekonomike eurozóny klesla v októbri na 3-ročné minimum - Svet Ekonomická nálada v krízou zasiahnutej eurozóne klesla v októbri na vyše trojročné minimum. Informovala o tom dnes Európska komisia s tým, že najväčší prepad bol zaznamenaný v priemysl

slovakia

left justify in out

img

Ekonomická nálada v krízou zasiahnutej eurozóne klesla v októbri na vyše trojročné minimum. Informovala o tom dnes Európska komisia s tým, že najväčší prepad bol zaznamenaný v priemysle a stavebníctve.

 


Napriek poklesu je však výsledok o niečo lepší, než predpokladali ekonómovia.

Index ekonomickej nálady EK pre eurozónu klesol v októbri o 0,7 bodu na 84,5 bodu z nahor revidovaných 85,2 bodu v septembri. Napriek tomu, že výsledok je najhorší od augusta 2009, je lepší než očakávali ekonómovia oslovení agentúrou Reuters. Tí počítali s poklesom indexu na 84 bodov.

Európska komisia okrem toho zverejnila aj index podnikateľskej klímy pre október. Ten tiež klesol na 3-ročné minimum, konkrétne na 1,62 bodu z -1,34 bodu v septembri. Je to najnižšia hodnota indexu od septembra 2009, keď dosiahol -1,9 bodu. Ekonómovia pritom počítali s poklesom indexu len na -1,4 bodu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies