Nálada v ekonomike eurozóny aj celej EÚ sa nepatrne zlepšila

NETKY.SK • 27 Február 2017, 14:03 • 2 min
Nálada v ekonomike eurozóny aj celej EÚ sa nepatrne zlepšila

BRUSEL - Nálada v hospodárstve eurozóny aj v rámci celej Európskej únie sa vo februári v podstate nezmenila. Ukazovateľ ekonomickej dôvery v eurozóne mierne stúpol, a to o 0,1 bodu na 108 bodov a index ekonomickej dôvery v rámci celej EÚ tiež mierne posilnil, a to o 0,3 bodu na úroveň 108,9 bodu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu Európskej komisie, ktorá o ňom informovala v pondelok na svojej internetovej stránke.

V podstate nezmenená nálada v ekonomike eurozóny vyplýva z toho, že stúpla dôvera v sektoroch priemyslu, služieb a stavebníctva, ale oslabila spotrebiteľská dôvera a nálada v maloobchode. V rámci najväčších ekonomík eurozóny sa zlepšila nálada v Španielsku a Francúzsku, v podstate sa nezmenila v Taliansku a Holandsku a oslabila iba v Nemecku.

 

Mierne zlepšenie nálady v hospodárstve celej EÚ je výsledkom zlepšenia dôvery vo Veľkej Británii, čo však čiastočne vymazalo zhoršenie nálady v Poľsku. Dôvera v sektoroch priemyslu, služieb a stavebníctva sa rovnako ako v rámci eurozóny zlepšila. V rámci EÚ však stúpla aj dôvera v maloobchode a finančných službách. Okrem toho zhoršenie nálady spotrebiteľov bolo v celej EÚ menej zreteľné ako v rámci eurozóny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona