Nálada nemeckých investorov sa naďalej zlepšuje

NETKY.SK • 18 Apríl 2012, 07:26 • 2 min
Nálada nemeckých investorov sa naďalej zlepšuje

Nálada nemeckých investorov sa naďalej zlepšuje - Svet Nálada nemeckých investorov sa v apríli neočakávane zlepšila už piaty mesiac za sebou. A to aj napriek pokračujúcej nervozite pre dlhovú krízu v eurozóne.

slovakia

left justify in out

img

Nálada nemeckých investorov sa v apríli neočakávane zlepšila už piaty mesiac za sebou. A to aj napriek pokračujúcej nervozite pre dlhovú krízu v eurozóne. To signalizuje, že najväčšia európska ekonomika je na tom lepšie, než sa predpokladalo.
      Index dôvery investorov ekonomického inštitútu ZEW sa v apríli zvýšil na 23,4 bodu z 22,4 bodu v marci. Analytici v priemere prognózovali pokles na 19 bodov, niektorí dokonca až na 15 bodov.
      Index, ktorý vychádza z prieskumu medzi 275 finančnými expertmi, sa zvýšil aj napriek opätovným obavám o verejné financie Španielska a Talianska. Úročenie dlhu oboch krajín už niekoľko týždňov rastie a smeruje k úrovniam, pri ktorých museli o finančnú pomoc požiadať Grécko, Írsko a Portugalsko.
      Motorom nemeckej ekonomiky je vývoz do Ázie a Severnej Ameriky. Očakáva sa, že jej rast prekoná rast ekonomiky eurozóny ako celku. Podľa nemeckej centrálnej banky sa domáci hrubý domáci produkt (HDP) tento rok zvýši o 0,6 % a na budúci o 1,8 %. Podľa prognózy Európskej komisie ekonomika eurozóny tento rok klesne o 0,3 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies