Nálada investorov v eurozóne je najhoršia za tri roky

NETKY.SK • 5 Jún 2012, 06:58 • 2 min
Nálada investorov v eurozóne je najhoršia za tri roky

Nálada investorov v eurozóne je najhoršia za tri roky - Svet Nálada investorov v eurozóne je najhoršia za vyše tri roky. Hlavnou príčinou je spomalenie nemeckej ekonomiky, ktorá je motorom eurozóny a nedokáže kompenzovať prehlbujúcu sa recesiu vo väčšine

slovakia

left justify in out

img

Nálada investorov v eurozóne je najhoršia za vyše tri roky. Hlavnou príčinou je spomalenie nemeckej ekonomiky, ktorá je motorom eurozóny a nedokáže kompenzovať prehlbujúcu sa recesiu vo väčšine krajín menovej únie.
      Index nálady investorov výskumnej skupiny Sentix klesol v júni na -28,9 bodu, čo je najmenej od mája 2009. Je to už tretí pokles indexu po sebe. Bol však o niečo slabší, než očakávali analytici, ktorí v priemere prognózovali zníženie až na -29,5 bodu.
      "Eurozóna sa stáva globálnym problémom," uvádza sa v správe Sentix. "Recesia v eurozóne sa prehlbuje. Zadrhávajú sa aj motory rastu."
      Index očakávaní klesol v júni na -22,5 bodu zo -17,3 bodu v máji a index hodnotenia súčasnej situácie sa znížil na -35 bodov z -31,5 bodu.
      Index nálady investorov pre Nemecko klesol na 6,9 % z 9,1 % v máji. Hlavnou príčinou je zhoršenie očakávaní. Čiastkový index očakávaní investorov týkajúci sa nemeckej ekonomiky sa znížil tretí mesiac po sebe na -14 bodov z -5,6 bodu v máji.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies