Nákupné centrum zachvátil Rozprávkový maratón, čítali Bezdeda a Parišková

NETKY.SK • 28 Október 2010, 07:45 • 2 min
Nákupné centrum zachvátil Rozprávkový maratón, čítali Bezdeda a Parišková

Nákupné centrum zachvátil Rozprávkový maratón, čítali Bezdeda a Parišková

slovakia

left justify in out

img

Plných 12 hodín bude dnes bratislavské nákupné centrum na Vajnorskej ulici dejiskom interaktívneho Rozprávkového maratónu, ktorý predstavením Vlk, neklam! o 9.00 h odštartovalo divadlo Ludus. Následne sa v Hlavnej rotunde Polusu predstavil spevák Tomáš Bezdeda, ktorý výnimočne neprišiel deťom spievať, ale rozprávať rozprávku.
"Nikdy som to nerobil, pretože nie som ani herec, mal som aj veľkú trému, snažil som sa prečítať deťom kúsok rozprávky," povedal pre TASR Bezdeda, ktorý vďačnému detskému publiku interpretoval rozprávkový príbeh Mamička má vždy pravdu. "Bola to poučná rozprávka, aby si z toho deti aj niečo odniesli. Čítali sme ju niekoľkokrát, tak hádam si ju deti aj zapamätali," dodal spevák, ktorého na pódiu vystriedala moderátorka Aneta Parišková.
"Čítala som rozprávočku o levovi, ktorá bola z knižky Rozprávky o zvieratkách. Tie miluje aj môj syn, takže ja nimi žijem vlastne každý deň," komentovala svoj rozprávkový výber Parišková.
Do maratónu, ktorého hosťami sú aj deti z detských domovov a domovov sociálnych služieb, sa postupne pridajú so svojimi obľúbenými rozprávkami Paťa Jariabková, Evita Urbaníková, Štefan Skrúcaný, Zuzana Fialová, Iveta Malachovská a ďalšie známe tváre z televíznej obrazovky.
"Ide o to, aby sa deti naučili čítať, počúvať rozprávky, aby k rozprávkam mali vzťah," uviedol Roman Bomboš, spoluorganizátor podujatia, na ktoré v pravidelných intervaloch prichádzajú známe osobnosti, hovoria o svojich najobľúbenejších rozprávkach, naživo deťom z knižiek čítajú a v chránených tvorivých dielňach zdobia perníky.
"Okrem toho sa konajú divadelné predstavenia, kde deti z bratislavských materských a základných škôl hrajú rozprávky," doplnil Bomboš program, ktorého súčasťou sú vystúpenia profesionálnych divadelných súborov, špeciálne filmové predstavenia a čítanie rozprávok v detskom kútiku kníhkupectva Panta Rhei.
"Chceme ľuďom ponúknuť to, čo ľudí robí deťmi. Deti deťmi sú, tie sú tu, ale zastavujú sa aj dospelí, ktorí sa pozerajú na rozprávky, a vidím na ich tvárach, ako sa prenášajú do svojich detských čias," zhodnotil pre TASR dianie na maratóne jeho moderátor Richard Vrablec.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona