Nákupné centrum Bory Mall v Bratislave za 150 mil. eur čoskoro otvoria

NETKY.SK • 6 Október 2014, 11:52 • 2 min
Nákupné centrum Bory Mall v Bratislave za 150 mil. eur čoskoro otvoria

BRATISLAVA - Bory Mall, nové nákupno-zábavné centrum v Bratislave, otvorí svoje brány pre širokú verejnosť 13. novembra.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v pondelok na tlačovej konferencii riaditeľ Bory Mall Milan Klégr. Ako ďalej uviedol, celková investícia spojená s prípravou územia a výstavbou predstavuje viac ako 150 mil. eur. Investorom projektu je spoločnosť Penta.

 

Spomínané centrum, z dielne talianskeho architekta Massimiliana Fuksasa, vzniklo v západnej časti Bratislavy medzi Lamačom a Devínskou Novou Vsou. Koncept je zameraný na rodiny, pričom na ploche viac ako 54 tis. metrov štvorcových ponúkne 200 obchodov spolu s reštauráciami a kaviarňami. Výhodou centra je podľa jeho tvorcov poloha pri diaľnici D2 a bezplatné parkovanie na viac ako 2 400 parkovacích miestach priamo pri nákupnom centre. 

 

"Naša detská zóna o veľkosti 6 tisíc metrov štvorcových, bude najväčšia v rámci nákupných centier na Slovensku. A priamo v srdci centra sme pre návštevníkov pripravili otvorenú záhradu s názvom Tornádo," dodal Klégr. Na jar budúceho roka pribudne vonkajší detský zábavný park aj moderný multiplex Cinemax s 12 kinosálami. Výstavba Bory Mall začala v januári minulého roka, je súčasťou prvej etapy novej mestskej štvrte Bory. Projekt Bory sa člení na Bory Retail Zone, nákupno-zábavné centrum Bory Mall a rezidenčnú zónu Bory Home. 

 

Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, ale aj maloobchode a v realitnom developmente. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako 30 tisíc ľudí a v minulom roku dosiahla hodnota aktív skupiny 6,5 mld. eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave, Varšave a Mníchove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona