Nákup Sputniku V považuje predseda vlády SR za výhodný

NETKY.SK • 30 Apríl 2021, 10:01 • 2 min
Nákup Sputniku V považuje predseda vlády SR za výhodný

Vyjadril sa tak najmä preto, lebo na Slovensku je určitá skupina ľudí, ktorá sa chce dať zaočkovať jedine touto vakcínou. Na základe výsledkov testov by sa ňou malo už očkovať v polovici budúceho mesiaca.

slovakia

left justify in out

"Sú tu ľudia, ktorí Sputnik V chcú, preto je povinnosťou štátu ho zabezpečiť," podotkol premiér. Cena za vakcínu je v porovnaní s ostatnými na trhu tiež veľmi dobrá. Zmluva na nákup vakcín je uzavretá na 19 miliónov 900-tisíc USD bez DPH.

 

img


Na Slovensko dosiaľ prišlo 200 000 vakcín Sputnik V. Zmluva hovorí o ďalších dodávkach počas niekoľkých mesiacov. Slovensko zatiaľ Sputnikom V neočkuje. Stále sa čaká na výsledky testov z maďarského laboratória.

"Akonáhle prídu výsledky, minister zdravotníctva bude vedieť, či je bezpečná. Podľa výsledkov bude uvoľňovať šaržu," uviedol Heger. Okrem iného je presvedčený o tom, že by mali byť všetky výsledky testov v poriadku. 

 

img

 

Predseda vlády SR v diskusii pre TV JOJ spomenul aj to, že daňovo-odvodové zaťaženie sa zvyšovať nebude. Samotné zvyšovanie daní však nevylúčil, nechce ale aby to bola záťaž pre občanov. "Daňová reforma ak príde, tak preto, aby bola prospešná pre občanov," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies