Nákup smartfónmi v obchodoch by sa mal v roku 2015 výrazne zvýšiť

NETKY.SK • 22 Január 2015, 11:47 • 2 min
Nákup smartfónmi v obchodoch by sa mal v roku 2015 výrazne zvýšiť

BRATISLAVA - V tomto roku by sa globálny objem nákupov smartfónmi v obchodoch mal zvýšiť o viac ako 1 000 % oproti roku 2014.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo 14. vydania štúdie spoločnosti Deloitte pod názvom Prognózy pre oblasť technológií, médií a telekomunikácií (TMT). Hoci mobilná peňaženka ešte nenahradí tradičnú peňaženku, v roku 2015 by mal u spotrebiteľov nastať podľa štúdie prelom smerom k širšiemu využívaniu platby smartfónmi v obchodoch.

 

Deloitte tiež prognózuje, že v roku 2015 sa na celom svete predá 1,35 miliardy smartfónov, ale viac ako miliarda z nich budú modernejšie telefóny – nové telefóny pre tých, ktorí už jeden majú. "Smartfóny sa už používajú na kontrolu zostatkov, prevod peňazí a transakcie na internete, ale v globálnom meradle sa ešte nestali „mobilnou peňaženkou,“ uviedol riaditeľ consultingu spoločnosti Deloitte na Slovensku Peter Horovčák. Podľa neho by tento rok mal byť prvým rokom, kedy sa vyriešia všetky bežné mobilné požiadavky, čo by malo uľahčiť možnosti platby smartfónom s jednoducho nastaviteľnou bezpečnosťou. 

 

Zo štúdie ďalej vyplýva, že v tomto roku sa zavádzanie technológií začne presúvať späť na podnikový trh. "Minulý rok naznačil odklon od trendu poslednej dekády, ktorým bolo sprístupňovanie informačných technológií spotrebiteľom. Signálom je napríklad relatívne malý záujem spotrebiteľov o nositeľnú technológiu, ako napríklad inteligentné okuliare," konštatuje štúdia. Deloitte však v roku 2015 očakáva, že tieto technológie sa v ešte väčšej miere presunú do podnikov a nositeľné technológie, trojrozmerná tlač, drony a internet vecí budú skôr plniť potreby podnikov ako spotrebiteľov a viesť k ich vyšším tržbám. 

 

Globálne porastie počet domácností so širokopásmovým internetom o približne 2 % na 725 miliónov a priemerná rýchlosť širokopásmového internetu vo väčšine krajín sa zvýši o 20 %. Rozdiel medzi používateľmi s prístupom k najrýchlejšiemu internetu a používateľmi so základnou rýchlosťou sa bude v roku 2015 podľa Deloitte zväčšovať. 

 

Štúdia spoločnosti Deloitte Globálne prognózy pre oblasť technológií, médií a telekomunikácií poskytuje 12 až 18-mesačný výhľad pri kľúčových trendoch na celom svete. Spoločnosť Deloitte poskytuje služby v oblasti auditu, daní, poradenstva a finančného poradenstva klientom v mnohých odvetviach verejného a súkromného sektora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies