Nákup CT prístroja v Kysuckej nemocnici bol v poriadku

NETKY.SK • 25 Február 2016, 10:23 • 2 min
Nákup CT prístroja v Kysuckej nemocnici bol v poriadku

BRATISLAVA - Nákup CT prístroja v Kysuckej nemocnici v Čadci bol v poriadku. Informoval o tom predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár.

slovakia

left justify in out

"Minulý rok som dostal na stôl podľa môjho názoru politicky motivovaný podnet s cieľom poškodiť dobré meno nemocnice. Tento podnet som postúpil polícii, keďže je úlohou orgánov činných v trestnom konaní, aby ho preverili," konštatoval.


Vyšetrovateľ podľa Blanára podnet preveril a nepodložené podozrenia vo veci nákupu CT odmietol. Zároveň dodal, že nie je dôvod na ďalšie konanie. Podľa výsledného uznesenia vyšetrovateľa nebola vo verejnom obstarávaní dojednaná niektorému zo súťažiteľov prednosť alebo výhodnejšie podmienky.

 

Čiže súťažné podmienky neboli nastavené tak, aby vyhovovali len jednej spoločnosti. Správa ďalej konštatuje, že ŽSK konal nad rámec zákona s cieľom získať najnižšiu cenu - 1,073 milióna eur, aj so servisom na sedem rokov. "Už v súčasnosti vďaka tomuto obstarávaniu so servisom zatiaľ ušetrila Kysucká nemocnica finančnú čiastku vo výške od 200 do 280 tisíc eur," poznamenal Blanár.


Kysucká nemocnica bola pri preverovaní podnetu podľa predsedu ŽSK maximálne súčinná. "Verím, že téma nákupu CT prístroja v Kysuckej nemocnici už nebude naďalej politicky zneužívaná. Okrem toho, že prístroj bol zakúpený nielen v súlade, ba až nad rámec zákona, dôležité je to, že v súčasnosti môžu v nemocnici vďaka prístroju vyšetriť kvalitne a efektívne ročne viac ako 8 tisíc pacientov. Pričom pri starom CT to bolo o polovicu menej, okolo 4 tisíc vyšetrení," uzavrel Blanár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies