Nakrútia dokument o Michaelovi Hutchenceovi z INXS

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 09:26 • 2 min
Nakrútia dokument o Michaelovi Hutchenceovi z INXS

SYDNEY - Austrálsky režisér Richard Lowenstein nakrúti dokumentárny film o zosnulom spevákovi už nefungujúcej kapely INXS Michaelovi Hutchenceovi. O produkciu novinky sa postarajú spoločnosti Universal Music Group and Passion Pictures. Časť z neskorších výnosov snímky poputuje hudobníkovej 20-ročnej dcére Tiger Lily.

slovakia

left justify in out

“Niekoľko rokov som pracoval na vyčerpávajúcej dokumentárnej filmovej ceste do srdca a duše tohto zložitého, plachého, poetického a výnimočne charizmatického človeka,” vyjadril sa v stanovisku Lowenstein, ktorý s formáciou spolupracoval niekoľko rokov. Na snímke sa tiež podieľala spoločnosť Ghost Pictures, dlhoročný manažér kapely Chris Murphy aj členovia INXS.

 

Michael Hutchence bol spevákom a textárom spomínanej austrálskej rockovej kapely INXS, v ktorej pôsobil od jej založenia v roku 1977 do svojej smrti v roku 1997. Okrem neho ju tvorili Andrew Farriss, Tim Farriss, Jon Farriss, Garry Gary Beers a Kirk Pengilly. Medzi najväčšie hity INXS patria skladby ako Original Sin, Need You Tonight, What You Need, Suicide Blonde, Mystify, Devil Inside, Disappear, Beautiful Girl či Never Tear Us Apart, pričom na celom svete predali približne 30 miliónov albumov. Hutchencea, ktorý sa zviditeľnil aj vzťahmi s Helenou Christensen či Kylie Minogue, našli mŕtveho 22. novembra 1997. Vtedy 37-ročný spevák závislý od alkoholu a drog sa obesil vo svojej hotelovej izbe v Sydney.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies