Nakrútia adaptáciu memoárov Patti Smith

NETKY.SK • 12 August 2015, 15:20 • 2 min
Nakrútia adaptáciu memoárov Patti Smith

BRATISLAVA - Memoáre Just Kids americkej speváčky a poetky Patti Smith sa dočkajú spracovania vo forme seriálu.

slovakia

left justify in out

Televízna spoločnosť Showtime prezradila plány nakrútiť adaptáciu titulu, pričom sa na nej bude podieľať aj samotná autorka. Kniha, ktorá po prvý raz vyšla v roku 2010, sleduje mladosť umelkyne a jej vzťah so zosnulým fotografom Robertom Mapplethorpeom. Publikácii (v českom preklade vyšla v roku 2011 pod názvom Just Kids: Jsou to jen děti, pozn. SITA) udelili prestížnu National Book Award.


"Miniseriál spoločnosti Showtime nám umožní skúmať postavy hlbšie, rozvinúť príbehy viac ako v knihe a ponúkne určitý stupeň neobvyklej prezentácie," napísala 68-ročná Smith vo vyhlásení. "Prostredníctvom miniseriálu získame slobodu rozprávania a príležitosť rozšíriť témy knihy," doplnila.


Smith vydá 6. októbra aj ďalšie memoáre, ktoré ponesú názov M Train. Tie budú podľa vydavateľa akousi cestou s 18 zastávkami. Počas nich si hudobníčka zaspomína na kaviareň v Greenwich Village či na manželstvo so zosnulým gitaristom kapely MC5 Fredom "Sonic" Smithom. Nezabudne ani na svoje návštevy hrobov Jeana Geneta, Sylvie Plath alebo Arthura Rimbauda. Dielo, v ktorom sa budú "prelínať sny s realitou a minulosť s prítomnosťou", ponúkne aj čiernobiele fotografie. Ich autorkou je taktiež Patti Smith.


Patricia Lee "Patti" Smith sa narodila 30. decembra 1946. V roku 1975 vydala debutovú štúdiovku Horses, ktorú americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil na 44. priečku rebríčka 500 najlepších albumov všetkých čias. Na konte má tiež nahrávky Radio Ethiopia (1976), Easter (1978), Wave (1979), Dream of Life (1988), Gone Again (1996), Peace and Noise (1997), Gung Ho (2000), Trampin' (2004), Twelve (2007) a zatiaľ poslednú Banga (2012). K jej najznámejším skladbám patria napríklad Gloria, Redondo Beach, Birdland, Free Money, Pissing in a River, Because the Night, Rock N Roll Nigger, Dancing Barefoot či People Have the Power. Z manželstva so spomínaným hudobníkom, ktorý zomrel v roku 1994, má syna a dcéru. Od roku 2007 je členkou Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies