Náklady Takaty na zvolávanie áut by sa mohli vyšplhať na vyše 20 miliárd eur

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 13:13 • 2 min
Náklady Takaty na zvolávanie áut by sa mohli vyšplhať na vyše 20 miliárd eur

TOKIO - Japonská spoločnosť Takata, ktorá sa dostala do veľkých problémov pre chybné airbagy, odhaduje, že jej náklady na zvolávanie veľkého počtu áut do servisov sa vyšplhajú na približne 2,7 bilióna jenov (21,24 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Uviedla to agentúra Bloomberg s odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený so situáciou. Podľa najhoršieho možného scenára by Takata musela odstrániť 287,5 milióna chybných pumpičiek na airbagoch, uviedol tento zdroj.

 

Takata a automobilky, ktorým dodávala airbagy, stále len vyčísľujú náklady spojené s odstránením problémov. Chybné airbagy už spôsobili smrť 10 ľudí a zranili ďalších viac ako 100 osôb. Podľa najnovších zistení expertov dôvodom explózie airbagov môže byť slabá ochrana proti vlhkosti.

 

Najnovší odhad nákladov je podstatne vyšší ako 607,8 miliardy JPY, ktoré podľa výpočtov spoločnosti Jefferies Group doteraz Takata vynaložila na zvolávanie áut do servisov. Len v USA bolo pritom pre chybné airbagy zvolaných do servisov 24 miliónov áut od 14 výrobcov. A tento problém sa týka vozidiel jazdiacich po celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies