Náklady spojené s pohrebom si poisťuje stále viac Čechov

NETKY.SK • 16 Február 2016, 10:13 • 2 min
Náklady spojené s pohrebom si poisťuje stále viac Čechov

PRAHA - Zatiaľ čo počet životných poistiek v Česku klesá, na trhu sa objavil nový fenomén. Česi si stále viac poisťujú náklady spojené s pohrebom. Nové poistky klientom pohrebných poisťovní poskytujú istotu, že blízkym nezanechajú finančnú záťaž spojenú s nákladmi na ich pohreb. Informoval o tom server iDnes.cz.

slovakia

left justify in out

Zrejme najviditeľnejším poskytovateľom poistenia nákladov na pohreb je vďaka prebiehajúcej reklamnej kampani spoločnosť 4Life Direct. Firma, ktorú ovláda spoločnosť 4Life International Group Limited registrovaná na Malte, ponúka produkt "Pre mojich blízkych". Ten si podľa firmy na českom trhu od roku 2014 kúpili už desaťtisíce Čechov.

 

"Uvedomujeme si, že náš produkt neponúka klientom doživotné zabezpečenie ich rodiny. Poskytne im však istotu, že za sebou nenechajú neuhradené záväzky alebo finančnú záťaž spojenú s nákladmi na pohreb. A preto sme začali s ponukou tohto druhu poistenia, ktorá podľa nás odráža reálne potreby súčasnosti," povedala pre iDNES.cz hovorkyňa 4Life Direct Jana Pitříková.

 

Poistenie pohrebu nakupujú najmä dôchodcovia vo vyššom veku. Firma poistku ponúka seniorom do veku 85 rokov, pričom ich zdravotný stav nepreveruje. Poistenie sa platí mesačne.

 

Poistenie pohrebov ponúka v ČR aj Česká poisťovňa. Ako uviedla, v minulosti prvé zmluvy uzatvorila už v 50. rokoch 20. storočia a najväčší rozmach poistenia potom nastal v 70. a 80. rokoch. "V súčasnosti evidujeme viac než 55.000 aktívnych zmlúv," povedala hovorkyňa Českej poisťovne Ivana Buriánková.

 

Z ďalších poisťovní poistenie pohrebov už neponúka žiadna. Na trhu je to teda stále rozsahom malý produkt. "Poistenie pohrebov je produkt s veľmi nízkym podielom na celkovom predpísanom poistnom, ktorý okrajovo poisťujú len dvaja naši členovia," uviedla hovorkyňa Českej asociácie poisťovní Jolana Ackermannová.

 

Za zmienku stojí fakt, že zatiaľ čo popularita poistenia pohrebov rastie, počet životných poistiek v posledných rokoch klesá. "Dlhodobý trend už od konca roku 2009 spočíva v postupne sa znižujúcej dynamike rastu životného poistenia, vedúci najskôr k nižším rastom, následne k stagnácii a posledné dva roky k postupne sa prehlbujúcemu poklesu predpísaného poistného. Zároveň dochádza k celkovému poklesu počtu platných zmlúv životného poistenia," dodala Ackermannová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona