Náklady na tri rezidenčné veže Penty v Bratislave dosiahnu 95 miliónov eur

NETKY.SK • 10 November 2015, 13:54 • 2 min
Náklady na tri rezidenčné veže Penty v Bratislave dosiahnu 95 miliónov eur

BRATISLAVA - Investičné náklady finančnej skupiny Penta na prvú etapu developerského projektu Čulenova v Bratislave, ktorý by mali tvoriť tri rezidenčné veže, by mali dosiahnuť 95 mil. eur. Tri rezidenčné veže prvej etapy projektu, ktorý by sa mal nachádzať medzi bratislavskými ulicami Čulenova, Továrenská a Bottova, ponúknu realitnému trhu viac než 800 bytov. Vyplýva to z informácií zverejnených skupinou Penta.

slovakia

left justify in out

Výstavba a predaj prvých bytov v projekte sú naplánované na prvý polrok budúceho roka. Rezidenčné veže by mali mať 31 nadzemných podlaží a výšku 105 metrov. Penta ich plánuje dokončiť v priebehu roka 2019. Administratívna budova, ktorá síce nie je súčasťou prvej etapy, no začne sa stavať súčasne s ňou, by mala mať rozlohu 50 tis. metrov štvorcových a dosiahnuť výšku 116 metrov. Parkovacie priestory pre rezidentov troch veží by mali mať kapacitu 1 100 parkovacích miest. V prvej fáze projektu je tiež naplánovaná rekonštrukcia fasády Jurkovičovej teplárne, ktorá bude dominantou verejného priestoru v projekte a má slúžiť na socializačné účely rezidentov.


Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchode a v realitnom developmente. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako 35 tis. ľudí a v roku 2014 dosiahla hodnota aktív skupiny 6,7 miliardy eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave, Varšave a Mníchove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona