Náklady na prevádzku britského kráľovského dvora v tomto roku porastú

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 14:22 • 2 min
Náklady na prevádzku britského kráľovského dvora v tomto roku porastú

LONDÝN - Prevádzka dvora britskej kráľovnej Alžbety II. bude tento rok stáť miestnych daňových poplatníkov o niečo viac, píše vo štvrtok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Celkové náklady na prevádzku kráľovského dvora čiastočne vzrástli aj z dôvodu desaťročného plánu na renováciu starnúceho Buckinghamského paláca, oficiálnej rezidencie kráľovnej v centre Londýna, vyplýva zo vo štvrtok zverejnenej finančnej správy.

 

Prostriedky britských daňových poplatníkov, použité na pokrytie oficiálnych kráľovských aktivít a iných nákladov, sa v poslednom fiškálnom roku, ktorý sa skončil 31. marca, zvýšili zo 42,8 milióna libier na 45,7 milióna.

Podľa oficiálnych údajov vzrástli aj náklady na mzdy, cestovné náklady a údržbu nehnuteľností. Mnohé siete paláca totiž neboli renovované už od päťdesiatych rokov minulého storočia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies