Náklady na boj proti Islamskému štátu dosiahli 424 miliónov dolárov

NETKY.SK • 22 Október 2014, 07:52 • 2 min
Náklady na boj proti Islamskému štátu dosiahli 424 miliónov dolárov

WASHINGTON - Finančné náklady na boj proti extrémistom z organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii a Iraku sa od začiatku augusta, keď sa začali vzdušné útoky proti týmto militantom, vyšplhali na približne 424 miliónov dolárov. Oznámil to v utorok americký rezort obrany, ktorý citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu Pentagónu Johna Kirbyho konflikt stojí USA denne v priemere 7,6 milióna dolárov. Situácia v sýrskom meste Kobané, ktoré je obliehané militantmi, zostáva napätá, avšak kurdské sily naďalej kontrolujú väčšinu mesta.
      

Vrchní americkí činitelia zvažujú i žiadosť Iraku o poskytnutie väčšieho počtu vojenských poradcov, ktorí by tamojším silám pomohli v boji proti IS. Žiadosť bola predostretá minulý týždeň na stretnutí námestníka národnej bezpečnosti Bieleho domu Anthonyho Blinkena s irackými predstaviteľmi v Bagdade.
      

Spojené štáty majú momentálne v Iraku zhruba 1400 vojenských poradcov a diplomatického personálu. O aký počet poradcov Irak požiadal, však nebolo bezprostredne známe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona