Nákladný vlak pred zrážkou prešiel dva signály na zastavenie

NETKY.SK • 1 Február 2011, 12:20 • 2 min
Nákladný vlak pred zrážkou prešiel dva signály na zastavenie

Nákladný vlak pred zrážkou prešiel dva signály na zastavenie

slovakia

left justify in out

img

Pred víkendovou železničnou nehodou v Sasku-Anhaltsku, ktorá si vyžiadala desať obetí, rušňovodič nákladného vlaku nerešpektoval dva signály na zastavenie. Píše sa to v správe nemeckého ministerstva dopravy pre dopravný výbor Spolkového snemu, ktorú má k dispozícii nemecká tlačová agentúra DPA.
      Po prejdení oboch signálov výpravca vo výhybni Hordorf rušňovodičovi osobného vlaku vysielačkou nariadil núdzové zastavenie. Ten následne na jednokoľajovej trati spomalil z rýchlosti 98 km/h na 66 km/h. Či pred zrážkou spomalil aj nákladný vlak, sa stále zisťuje.
      V sobotu večer krátko pred nehodou výhybkár podľa predpisov dal zelenú pre osobný vlak 80 876 HEX. Nákladný vlak mal na prejazd osobného vlaku počkať v stanici a až potom sa vydať smerom na Oschersleben.
      Rušňovodič nákladného vlaku je podozrivý z vraždy z nedbanlivosti. K prípadu sa zatiaľ nevyjadril.
      Prokuratúra v Magdeburgu je preniknutím správy na verejnosť prekvapená. "Trochu nás prekvapilo, že výsledky sú známe, hoci ich ešte vyšetrovacie orgány nemajú k dispozícii," povedala DPA hovorkyňa prokuratúry Silvia Niemannová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies