Nákladný prístav v nedeľu po prvýkrát otvoria verejnosti

NETKY.SK • 14 Jún 2014, 14:46 • 2 min
Nákladný prístav v nedeľu po prvýkrát otvoria verejnosti

BRATISLAVA - Poprechádzať sa po remorkéri, stretnúť sa s kapitánom či plaviť po Dunaji – to všetko budú môcť zažiť návštevníci v bratislavskom nákladnom prístave.

slovakia

left justify in out

 V nedeľu 15. júna ho totiž v rámci Dňa prístavov po prvýkrát sprístupnia verejnosti. 
      

"Záujemcovia sa budú môcť poprechádzať od osobného prístavu cez nábrežie pri nákupnom centre Eurovea až do nákladného prístavu," vraví Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta. Návštevníci sa dozvedia viac o významne prístavu i jeho histórii, v priestoroch ktorého sa budú môcť pohybovať jedine vláčikom. "Uvidia aj historický remorkér Šturec," zdôrazňuje Halušková. Mebude chýbať ani plavba loďou po Dunaji či ukážky rôznych zásahov na vode. "Pretože tak vzdušný priestor, ako aj vodné cesty sú neustále monitorované."
      

Bratislavský prístav je riečnym prístavom na Dunaji, na rýnsko-mohansko-dunajskej vodnej ceste. Patrí medzi dva medzinárodné prístavy na Slovensku a skladá sa z dvoch častí – osobného a nákladného prístavu. Osobný prístav na Vajanského nábreží pozná mnoho domácich i zahraničných turistov, dvere nákladného prístavu pri Prístavnom moste sú pre verejnosť zatvorené. 
      

Spoločnosť Verejné prístavy otvorí nákladný prístav pre návštevníkov v nedeľu medzi 9.00 a 19.00 h.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies