Nákladnú loď so 700 imigrantmi privlečú do krétskeho prístavu Ierapetra

NETKY.SK • 26 November 2014, 10:06 • 2 min
Nákladnú loď so 700 imigrantmi privlečú do krétskeho prístavu Ierapetra

ATÉNY - Poškodenú nákladnú loď, ktorá preváža približne 700 ilegálnych prisťahovalcov, dnes loď gréckeho námorníctva odtiahne do prístavu Ierapetra na juhu ostrova Kréta.

slovakia

left justify in out

Lode sa k Ierapetre plavia rýchlosťou zhruba 5,5 km/h, takže do prístavu by mali priplávať dnes podvečer.  Nákladnej lodi vypovedali motory, keď sa v utorok plavila v medzinárodných vodách v blízkosti Kréty. Vzhľadom na silný vietor a vysoké vlny sa jej po vyslaní núdzového signálu vydali na pomoc obchodné lode plaviace sa v oblasti a loď gréckej pobrežnej stráže. Všetky lode boli pripravené ľudí z nákladnej lode evakuovať, ak by to bolo nutné.  
      

Podľa údajov gréckej pobrežnej stráže medzi ilegálnymi prisťahovalcami sú aj Sýrčania a Afganci. Cieľom ich cesty bolo údajne Taliansko. Grécko je jednou zo vstupných brán pre utečencov, ktorí sa snažia dostať do Európy. Ide najmä o občanov krajín zmietaných vojnou, ako sú Sýria a Líbya. Mnohí ľudia však plavbu po Stredozemnom mori neprežijú, keďže prevádzacie gangy často používajú plavidlá vo veľmi zlom technickom stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies