Nákladné autá dostali výnimku, 1. a 8. mája môžu jazdiť po cestách

NETKY.SK • 25 Apríl 2012, 06:35 • 2 min
Nákladné autá dostali výnimku, 1. a 8. mája môžu jazdiť po cestách

Nákladné autá dostali výnimku, 1. a 8.

slovakia

left justify in out

img

Nákladné autá a kamióny budú môcť jazdiť po všetkých slovenských cestách aj počas nadchádzajúcich štátnych sviatkov 1. a 8. mája. Na základe žiadosti Združenia ČESMAD Slovakia im udelilo Prezídium Policajného zboru (P PZ) výnimku.
      "Také výnimky nie sú ničím výnimočné, udeľujú sa vo viacerých krajinách," uviedol pre TASR dopravný analytik Jozef Drahovský. Počas víkendov a sviatkov totiž nemôžu jazdiť po cestách nákladné autá alebo kamióny. Vtedy sa počíta s vyšším počtom osobných áut a aby sa predišlo dopravným nehodám, nákladné autá by mali byť odstavené.
      "Ale sú situácie, kedy je vhodné pre sviatky neaplikovať toto pravidlo," dodal Drahovský. Výnimka tak podľa Združenia ČESMAD Slovakia platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, ale aj na cestách I. triedy a cestách pre medzinárodnú premávku, ktoré prichádzajú na územie Slovenskej republiky z niektorých zo susedných štátov a ktorých cieľ je na území Slovenska.

Zdroj: PPZ SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies