Nákladná loď Ever Given dorazila do Rotterdamu. Posádka môže po vyše štyroch mesiacoch konečne opustiť palubu

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 21:53 • 2 min
Nákladná loď Ever Given dorazila do Rotterdamu. Posádka môže po vyše štyroch mesiacoch konečne opustiť palubu

HAAG - Do holandského Rotterdamu dorazila kontajnerová loď Ever Given, ktorá v marci na takmer týždeň zablokovala Suezský prieplav.

slovakia

left justify in out

Ever Given doplávala do kontajnerového terminálu Amazonehaven vo štvrtok ráno, štyri mesiace po plánovanom termíne. Loď by mala podľa rotterdamského prístavu zostať v Holandsku do 5. augusta, potom by mala vyplávať do anglického prístavu Felixstowe.


Ever Given, ktorá sa plaví pod panamskou vlajkou, smerovala do Rotterdamu, keď sa 23. marca zasekla na brehu a na takmer týždeň zablokovala Suezský prieplav.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Loď Ever Given opustila Suezský prieplav. Japonci pristúpili na miliónové odškodné

 

Jej uvoľnenie trvalo šesť dní. Podieľala sa na ňom celá flotila remorkérov a bagrovacích plavidiel, ktoré odbagrovali 30-tisíc kubických metrov bahna a piesku.

 

img

 

Keď sa Ever Given podarilo uvoľniť, úrady nariadili, aby loď zostala zadržaná vo Veľkom horkom jazere uprostred kanála, než sa majitelia a egyptské úrady dohodnú na urovnaní. Po troch mesiacoch sporu a rokovaní loď opustila prieplav začiatkom tohto mesiaca.
 

Mohlo by vás zaujímať: Suez sa dohodol s majiteľom Ever Given na kompenzácii za zablokovanie prieplavu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies