Nákladná loď Dragon dorazila k ISS s nákladom potravín a darčekov

NETKY.SK • 12 Január 2015, 15:41 • 2 min
Nákladná loď Dragon dorazila k ISS s nákladom potravín a darčekov

MYS CANAVERAL - Nákladná kozmická loď Dragon, patriaca americkej súkromnej spoločnosti SpaceX, dorazila dnes na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) s oneskoreným nákladom potravín a vianočných darčekov.

slovakia

left justify in out

Dragon odštartoval v sobotu z Mysu Canaveral na Floride s nákladom približne 2300 kilogramov zásob. Veliteľ ISS Barry Wilmore ho po prílete k stanici ukotvil za pomoci robotického ramena. V čase spojenia sa ISS nachádzala vo výške približne 420 kilometrov nad Stredozemným morom.

 


     

Šesťčlenná posádka orbitálnej základne dostala s príletom Dragonu dlho očakávané potraviny, ktorých zásoby sa už postupne zmenšovali. Niektoré komodity, napríklad horčica, sa už astronautom minuli.

      

Pôvodne mali nové potraviny doraziť na ISS už vlani v októbri, čo však znemožnila nehoda zásobovacej lode patriacej spoločnosti Orbital Sciences.
     

Dragon mal pôvodne doraziť na ISS už pred Vianocami, jeho štart však opakovane odkladali pre problémy s nosnou raketou.
     

Na ISS momentálne pôsobia Talianka Samantha Cristoforettiová z Európskej vesmírnej agentúry (ESA) a Ruska Jelena Serovová, Američania Terry Virts a Barry Wilmore a dvojica Rusov: Alexandr Samokuťajev a Anton Škaplerov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies