NAKA: Zastaviť stavbu na Višňovom bolo správne

NETKY.SK • 16 December 2019, 15:23 • 2 min
NAKA: Zastaviť stavbu na Višňovom bolo správne

BRATISLAVA – Zastaviť výstavbu na tuneli Višňové bolo správne. Zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v súvislosti s výstavbou diaľničného úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové to len potvrdzuje. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Karolína Ducká.

slovakia

left justify in out

Zásah v priestoroch NDS potvrdila aj hovorkyňa diaľničiarov Michaela Michalová. "Národná kriminálna agentúra dnes zasahovala v priestoroch NDS, kde zaistila dokumenty týkajúce sa stavby D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala. NDS poskytla polícii plnú súčinnosť," zdôraznila.

 

Ducká priblížila, že na stavbe boli od začiatku problémy, ktoré súčasné vedenie rezortu dopravy zdedilo po svojich predchodcoch.

 

Ministerstvo dopravy aj Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podľa jej slov poskytnú maximálnu súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní. V prípade, že došlo k porušeniu zákona, vinník musí byť podľa hovorkyne potrestaný.

 

"Opozícia volala po tom, aby sme taliansku firmu nechali dostavať Višňové, tu vidíme ich nekompetentnosť a odbornú neznalosť. Ak by sme stavbu na Višňovom nezastavili, stratili by sme ďalší rok," zdôraznila Ducká v súvislosti s talianskou firmou Salini Impregilo.

 

NDS naďalej pokračuje v príprave súťaže, aby sa výstavba na Višňovom začala čo najskôr a na dostavbu sa mohli dočerpať eurofondy. Podľa ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd) je dôležité, že živnostníci, ktorým talianska firma dlhovala, sú vyplatení a stavby, ktoré rozbehol, idú podľa plánov. Dôkazom je podľa neho to, že sa v pondelok otvorila diaľnica Budimír – Bidovce.

 

NAKA od rána zasahuje v Prešovskom, Žilinskom a Bratislavskom kraji. Vykonáva zaisťovaciu akciu s názvom "Tunel", ktorá sa týka výstavby diaľničného úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona